Arxiu històric. Patrimoni Documental  
Patrimoni Arqueològic i Arquitectònic

click per ampliar Temporada de caça

En un ambient rural, aquesta novel·la presenta la història de Juan Dobado, aragonès, gran coneixedor del comportament dels animals i un apassionat del món de la caça. 1r Premi Literari de prosa de ficció 1997.

BARÓ, Santi.
Ed. Columna i Ajuntament de Sant Just Desvern; 1998.
128 pàgs.

click per ampliar
Històries d'amor i dissolució

A l'obra se succeeixen, amb una peculiar visió de la narrativa, un seguit de relats que presenten escenes de la vida quotidiana molt diverses on els personatges es mostren a través d'un estil precís i mesurat. 2n Premi Literari de prosa de ficció 1998.

MONTON, Ramon.
Ed. Columna i Ajuntament de Sant Just Desvern; 1999.
160 pàgs.

click per ampliar
La lluna sobre el Mekong

A través de la singular visió de la narradora, aquesta novel·la, suposadament autobiogràfica, convida el lector a endinsar-se en els indrets més recòndits del pensament per compondre una profusa imatgeria de paisatges i identitats envoltats de misteri. 3r Premi Literari de prosa de ficció 1999.

PALUMBO, Salomé.
Ed. Columna i Ajuntament de Sant Just Desvern; 2000.
166 pàgs.

click per ampliar
Michèle

Aquesta és la història de tres dones que fan de la seva vida una lluita constant per sortir de la pobresa i fer-se un lloc a la societat. 4t Premi Literari de prosa de ficció 2000.

SOLERGIBERT, Joan.
Ed. Columna i Ajuntament de Sant Just Desvern; 2001.
142 pàgs.

click per ampliar
El patriarca de les pluges

A conseqüència d'un accident de trànsit, Meritxell Casanovas pateix un xoc traumàtic que li provoca un estat d'hipermnèsia,un transtorn de la memòria que allibera del seu subconscient els records familiars emmagatzemats al genotip. 5è Premi Literari de prosa de ficció 2001.

GARCIA, M. Teresa.
Ed. Viena Edicions i Ajuntament de Sant Just Desvern, 2002.
128 pàgs

click per ampliar
La vida segons...

Recull de ficcions narrades a la manera de personatges tan cèlebres com Humphrey Bogart, Al Pacino, Meg Ryan o JRR Tolkien. 6è Premi Literari de prosa de ficció 2002.

TORRES i PALAU, Maria.
Ed. Viena Edicions i Ajuntament de Sant Just Desvern; 2003.
142 pàgs.

click per ampliar
Pantera negra

Pantera negra és el sobrenom del porter de futbol més genial dels darrers temps. A l'obra desfilen un seguit de personatges marginals i assenyats. És un llibre enjogassat i punyent sobre aquest univers de misèries que mou el nostre món. 7è Premi Literari de prosa de ficció 2003.

GOLS, Joan.
Ed. Proa i Ajuntament de Sant Just Desvern; 2004.
151 pàgs.

click per ampliar
Tot el vi de la vida

A partir d'una anècdota banal es fa una anàlisi rigorosa de la debilitat humana. A mesura que la història avança, en ritme creixent, descobrim que el llibre és, per damunt de tot, una paràbola d'educació ètica i sentimental que ens parla de la sort de tots aquells que, tot i sentir-se forts, tenen els peus de fang. 8è Premi Literari de prosa de ficció 2004.

MORRERES, Josep M.
Ed. Proa i Ajuntament de Sant Just Desvern; 2005.
184 pàgs.

click per ampliar
Canibalisme Intrauterí

La història gira al voltant de dos germans bessons: el Claudi, un heroic triomfador, i el Joan, perdedor i embriac, enamorats de la mateixa dona, la qual és assassinada pel germà políticament incorrecte en mostra, paradoxal, de suprema passió amorosa. La novel·la ens atrapa per la temàtica, a voltes dura i crua. 9è Premi Literari de prosa de ficció 2005

VILARÒS, Marcel.
Ed. Proa i Ajuntament de Sant Just Desvern, 2006.
254 pàgs.

Dimarts 10 a 14 i 17 a 21 (Matí i tarda) Dijous 15 a 21 (Tarda) Can Ginestar c. Carles Mercader, 17 08960 Sant Just Desvern